J.H.Nævdal Yrkesbygg
J.H.Nævdal Stålbygg
J.H.Nævdal Prosjekt

Helleren - AdO Arena og Amalie Skram vgs

Entreprise Innvendig bygningsmessig
Sted Bergen 
Kunde Bergen kommune og
Hordaland fylkeskommune 
Byggeår 2012-14 
Verdi ca 170 mill + mva
Areal ca 28.000 m2

 

J H Nævdal Bygg stod for innvendige arbeider på det nye signalbygget ved Store Lungegårdsvann med AdO Arena og Amalie Skram videregående skole. Oppdraget inkluderer bl.a. gulvarbeider, maling, glassvegger og innredninger til både bassenger, skole, idrettshall og storkjøkken, ved siden av tømrerarbeider.

 

AdO Arena

Svømmehallen er nytt hovedanlegg for svømming og stuping, og har det første 50-metersbassenget i Hordaland, i tillegg til et eget stupebasseng med bl.a. 10-meters stupetårn og et terapibasseng. Blant utstyret vi leverte nevnes en heve-/senkebunn og HC-rampe til terapibassenget, to rutsjebaner, stupebrett, trapper, badstuer, solavskjerming, og storskjerm med tidtakingsanlegg. Legg merke til den særegne himlingen med topp akustisk dempning, som var spesielt krevende å bygge. Over himlingen er det et loft som gir tilgang til vedlikehold fra oversiden. Byggherre for denne delen var Bergen kommune.

 

Amalie Skram videregående skole

Skolen har 900 elever og cirka 100 ansatte. I tillegg til undervisningslokaler rommer skolen kantine, bibliotek m/lesesal, to auditorier, flere spesialrom for naturfag og en idrettshall med internasjonale mål for håndball. Skolens undervisningsrom ligger i to fløyer, på henholdsvis 3. og 4. plan, på hver sin side av heiser og hovedtrapp. Hver fløy har et stort, åpent atrium, og mellom dem er det også en utendørs skoleplass med utgang fra 3.etasje. Byggherre for denne delen var Hordaland fylkeskommune.

 

Arkitekter er danske KHR, som også tegner det nye barnesykehuset på Haukeland, hvor vi utfører tømrerarbeidene.

 

Skolen og svømmehallen ble åpnet i august 2014.

Arego CMS